Förvara barnsaker

Varje vår brukar jag storstäda huset. Det är välbehövligt kan jag säga fast jag får också en sådan ångest. Jag är inte bra på att göra mig av med saker utan är en liten hamster ibland. Mina egna kläder har jag inga problem att slänga, men barnens! Samma sak med leksaker, det är så mycket minnen i dem. Vissa kläder och leksaker har jag skänkt till välgörenhetsorganisationer. Det här är hemskt att säga men jag ångrar mig ibland att jag gör det. Tänk om de vill ha dem då de är äldre.
leksaker

Jag har inte bra förvaringsmöjligheter här hemma men jag hyr ett förråd. Det är ett varmt förråd så ingen risk att prylarna förstörs. Ligger det i kyliga och fuktiga källarförråd så blir kläder och exempelvis barnböcker lätt mögliga. Det är dessutom övervakat så det är säkert. För att vara ett förråd Stockholm så är det prisvärt måste jag säga. Alla vet ju vad höga bostadspriserna är här så de extra kvadratmetrarna jag hyr är en droppe i havet.

Är ni duktiga på att rensa ur barnens saker eller hur förvarar ni dem?

En resa till Tomtens rike

Mina barn älskade årets julkalender. Deras nya idol heter numera Selma. Till och med snöprinsessan Elsa har fått gett vika för nu är det bara Selma, Selma, Selma. Ja barnen farmor har till och med stickat samma halsduk och mössa som Selma har. Vilken lycka! Eftersom mina barn blev så galen i Selma så köpte jag en julklapp i sista minuten. I sommar ska hela familjen hitta tomtens rike. Ni må tro att det tindrar i barnen ögon.

Det är givetvis till Dalarna vi ska bege oss. Vi blir borta i fem dagar och kommer att bo i Tällberg. De hade bra erbjudande för familjer under sommaren. Därifrån gör vi sedan utflykter och självklart kommer en dag att spenderas i Tomteland i Mora.

Det finns nog ingen person i vår närhet som inte vet att mina barn minsann ska resa till tomtens rike precis som Selma. Det är helt underbart med barn att de kan utstråla sådan genuin glädje och förväntan. Ett tips till alla er med barn som också blev lika förtjusta i Selma som mina.
selma

Julkalendern och sjukstuga

Hej hej som ett brev på posten avlöser sjukdomarna varandra. Det är något med december och sjukdomar i våran familj. Februari kallas skämtsamt vabruari men december är lika illa hos oss. Först hade hela familjen vinterkräksjukan och nu har den minsta halsfluss och bihåleinflammation. Var och träffade en riktigt trevlig stafettläkare igår på vårdcentralen som skrev ut antibiotika, så nu hoppas vi på snabb tillfriskning och att resten av familjen får vara friska över jul och nyår.

Det är tur att Öppet Arkiv finns med massor av julkalendrar att underhålla sjuka barn med. Just nu tittar vi på Sunes Jul. Jag skrattar så jag gråter. Det var verkligen en underbar kalender. Fast jag gillar årets kalender också. Har bara sett tre avsnitt ännu men den verkar lovande. Det är så mysigt med julen och julkalendern tycker jag är en fantastisk tradition. Jag har ingen favoritkalender utan tycker att många varit bra. Har du någon favoritkalender?


(Tror många föräldrar kan relatera till detta klipp även om det är lite överdrivet 😉 )

Att vakna upp i Narnia

Ni känner till böckerna om Narnia, eller hur? De är skrivna ac C.S Narnia. Det finns sju böcker om Narnia men ”Häxan och Lejonet” är den mest kända. Där hittar barnen vägen till Narnia genom en garderob. Barnen kliver in i ett vackert vinterlandskap. Fast under ytan vilar ondska.
nara

Ungefär så kände jag idag då jag vaknade. Jag vaknade till ett sådant vackert vinterlandskap att jag misstänkte att jag klivit in genom en mystisk garderob i sömnen. Det har snöat några dagar i Oskarshamn och allt är så fint. Det blir så ljust och TYST då snön kommer. Som jag har vadd för öronen. Fast precis som i sagans värld ruvar ondskan, trots vinterns skönhet.

Det är halt som tusan och rent ut sagt, livsfarligt att gå. Jag är verkligen glad att jag hann få på mina vinterdäck precis innan snön och halkan kom. Jag hittade riktigt prisvärda vinterdäck på en bra site för biltillbehör på nätet. Så jag tar mig till jobbet och får iväg ungarna till dagis åtminstone. Bara att hålla tummarna att dagisfröknarna också fått på vinterdäcken så de tar sig någonstans. Inget gott som inte för något ont med sig 😉

En tvättonsdag!

Hej alla vänner!

Har ni haft en bra dag såhär långt? Vi har det bra, precis ätit och nu ska resten av kvällen läggas på tvätt. Jag såg i morse att det var som ett helt berg. Jag som brukar vara ganska duktig på att se till så den aldrig är full, men nu sprutar det tvätt överallt, tycker jag. Så under tiden ungarna är på sina rum och myser så springer jag mellan tvättrum och köket. Det blir en sån riktigt mamma-dag idag, som jag faktiskt kan uppskatta ibland. Gör ni kanske något roligare en kväll som denna? Underhåll mig! Haha!

The clothes are not washed.  wicker ,

Fredagsmys!

 

Hej alla vänner!

Äntligen står det fredag i kalendern och vi alla är hemma och har myst ner oss i soffan. Det är fortfarande inte läggdags ännu för ungarna så just nu är vi i första delen av fredagsmyset. När de sedan hoppar i säng så stänger jag av barnfilmerna och hittar något mer vuxet att titta på, hållet upp ett glas vin och sen är jag himla sugen på ost idag. Jag har någon brie och lite annat i kylen så det blir nog mitt snacks för kvällen. Frågan är bara vad jag ska sätta igång för någon film. Har inte lust att se någon komedi eller någon romantiskt komedi. Jag är riktigt sugen på något drama, men har verkligen noll koll på vas om kommit på senaste.

Har ni kanske några bra drama-tips?

pop