Förvara barnsaker

Varje vår brukar jag storstäda huset. Det är välbehövligt kan jag säga fast jag får också en sådan ångest. Jag är inte bra på att göra mig av med saker utan är en liten hamster ibland. Mina egna kläder har jag inga problem att slänga, men barnens! Samma sak med leksaker, det är så mycket minnen i dem. Vissa kläder och leksaker har jag skänkt till välgörenhetsorganisationer. Det här är hemskt att säga men jag ångrar mig ibland att jag gör det. Tänk om de vill ha dem då de är äldre.
leksaker

Jag har inte bra förvaringsmöjligheter här hemma men jag hyr ett förråd. Det är ett varmt förråd så ingen risk att prylarna förstörs. Ligger det i kyliga och fuktiga källarförråd så blir kläder och exempelvis barnböcker lätt mögliga. Det är dessutom övervakat så det är säkert. För att vara ett förråd Stockholm så är det prisvärt måste jag säga. Alla vet ju vad höga bostadspriserna är här så de extra kvadratmetrarna jag hyr är en droppe i havet.

Är ni duktiga på att rensa ur barnens saker eller hur förvarar ni dem?

Knepig bil

Ja, kan ni tro, imorse när jag skulle till jobbet så startade inte bilen! Åh nej, tänkte jag! Och barnen satt färdiga med bälte i bilen och skulle få skjuts till sina aktiviteter. Ja, vad gör man i en sådan situation? Som tur var har jag en mycket trevlig granne som uppmärksammade att jag inte fick igång bilen. Hon hjälpte mig att skjutsa barnen. Men jag fick snällt stanna och ringa till en verkstad. Det blir att bogsera den till verkstaden idag efter jobbet. Grannen hjälper mig. Det var ju tur ändå att Mekonomen kunde ta emot bilen redan idag! Det tyckte jag var service. Det är lätt att hitta dit dessutom. Här finns verkstäderna. Nu hoppas jag bara att det inte är något allvarligt! Kan bli dyrt annars. Håller tummarna… Ska försöka koncentrera mig på jobbet här, min lunch är snart slut. Jag återkommer med hur det gick!

hämta (3)

 

Äppelpaj som avkoppling!

Att ha barn är långt ifrån billigt. Idag får man räkna med att ett barn kommer att ha kostat mer än en miljon kronor innan dagen då det fyller 18 år. Jag vet från min egen bekantskapskrets att många måste ta smslån vissa månader för att få ekonomin att gå ihop. Men trots de enorma kostnaderna tycker nog de flesta föräldrar att det är värt mödan. Att vara en del av att uppfostra en individ och att följa dem genom livet i både med- och motgångar är en upplevelse som inte mycket annat kan mäta sig med.

Men för att klara av att vara en bra förälder är det viktigt att man också har något intresse vid sidan om. Någonting som bara angår en själv och inte inkluderar någon annan i familjen. Vad personer väljer beror helt och hållet på vilken personlighet de har och kan inkludera allt från att samla på viner i ett vinförråd, att spela golf eller att bara gå till gymmet och träna lite. Det viktiga som dessa typer av sysselsättningar för med sig är att de ger alla personer en fullständig avslappning och flykt från vardagen.

Nu ska jag ägna mig åt lite sådan kvalitetstid genom att baka en äppelpaj medan ungarna sover!

God avkoppling!

God avkoppling!