Bröderna Lejonhjärta 2017

En av mina favoritböcker är Bröderna Lejonhjärta. En väldigt fin berättelse av Astrid Lindgren som tar upp det svåra ämnet döden på ett väldigt fint sätt. Det är en barnbok och för barn som varit med om traumatiska ögonblick kan jag istället tipsa er om Ahum som har väldigt fina psykologer. Fast för trygga barn tycker jag att Bröderna Lejonhjärta öppnar upp för lite djupa perspektiv att prata med barnen om deras tankar kring detta ämne. Döden är ju annars väldigt tabu i vårat samhälle. Särkilt när det gäller sjuka barn.

Jag gråter alltid när jag läser Bröderna Lejonhjärta och jag blev väldigt glad när jag för några år sedan läste att den skulle filmatiserats. Den har blivit film en gång 1977 av Olle Hellbom, men det skulle ske en ny filminspelning som skulle släppas i år, alltså 2017. Regissör är Tomas Alfredsons och det rapporterades att detta skulle bli den dyraste nordiska film någonsin. Med en budget på över 300 miljoner. Fast sedan blev det tyst. Är det någon som vet något mer om filmen och när det kommer att släppas? Den är väl ändå inte helt lagd på is? Jag hoppas inte det för som jag skrev är verkligen det här en av mina favoritberättelser.
brjjr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *