Barnens idol Pippi Långstrump

Ibland önskar jag att jag som mamma var lite mer som Pippi Långstrump som barnen avgudar. Pippi har många karaktärsdrag som jag beundrar. Det bästa är såklart att hon inte bryr sig vad andra tycker om henne. Ibland kan jag tycka att vi lever i ett samhälle där alla måste passa in i en mall och ingen får sticka ut. Som mamma är jag jätterädd att mina barn ska bli retade på dagis eller i skolan så jag köper vissa barnkläder som kanske inte är så jättepraktiska utan mer fina. Tänk om alla kunde vara som Pippi, inte bry sig och vara snäll mot de svaga. Idag avundas jag dessutom hennes kappsäck full av pengar. Hade helt missat sommarens vattenräkning som inte var nådig efter poolen, så mina ekonomiska kalkyler sprack. Jag funderar att låna pengar på siten som jag sett många andra göra. Om jag ändå hade en pappa som var sjörövare och den där kappsäcken 😉

Pippis långa strumpor

This entry was posted in Barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *